Zeytinyağlı Bakla

Zeytinyağlı Bakla Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg bakla
  • Yarım demet dereotu
  • 1 kuru soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2.5 su bardağı su

Zeytinyağlı Bakla Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 2 litre kadar suya 1 kaşık un ve yarım limon suyu döküp karıştırıyoruz.
  2. Temizlediğimiz baklaları doğrayıp bu suyun içine atıyoruz, böylelikle kararmalarını önlüyoruz.
  3. Soğanı temizleyip doğrayarak zeytinyağında solduruyoruz, doğranmış dereotunun yarısını soğanla birlikte kızartıyoruz.
  4. Baklaları süzüp tencereye ekliyoruz bir mühlet zeytinyağında çeviriyoruz.
  5. Yarım bardak suda bir kaşık unu bulamaç haline getirip tencereye ekliyoruz, üzerine 2 su bardağı kaynar su ek edip pişmeye bırakıyoruz.
  6. 20 dakika kadar pişirdikten sonra ılımaya bırakıyoruz.
  7. Üzerine kalan dereotunu da ekleyip, servise alıyoruz. Ben sarımsaklı yoğurtla servis yaptım. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Bakla Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Evde Karamelli Küp Şeker
Ağızda Dağılan Yumuşacık Ev Kurabiyesi (40 Adet)
Su Böreği Tadında Pratik Börek
Blueberry Muffin
Kahvaltılık Diyet Süper Doyurucu Tost
Pratik Hamburger Ekmeğine Tost
Hdabla | © 2025 |