Zeytinyağlı Arpacık Soğanlı Patlıcan Yahni

Zeytinyağlı Arpacık Soğanlı Patlıcan Yahni Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet büyük uzunluk patlıcan
  • 8-10 adet arpacık soğan
  • 7-8 dış sarımsak
  • 1 adet köy biberi
  • 1 adet kapya biber
  • 1 Türk kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 3,5 su bardağı su

Zeytinyağlı Arpacık Soğanlı Patlıcan Yahni Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları pijama üzere soyalım. İri küp doğrayalım. Tuzlu suya koyalım.
  2. Soğanları, sarımsakları soyalım, kesmeyelim bütün kalsın.
  3. Biberlerin çekirdeği çıkarıp küçük doğrayalım.
  4. Tencereye yağı koyalım soğanı sarımsağı koyalım kısık ateşte bir dk kavuralım.
  5. Sonra patlıcanları yıkayalım kağıt havlu ile kurulayalım.
  6. Tencereye koyalım bir karıştıralım.
  7. Sonra biberleri ek edip karıştıralım, tuz ,baharatları ,limon suyu serpelim karıştıralım, bu biçimiyle kısık ateşte iki üç dk ağzı kapalı pişsin.
  8. Sonra oda sıcaklığında suyunu dökelim ,fokurdayıncaya ocağın altını kısalım.
  9. Kısık ateşte denetim ederek suyu çekene kadar pişirelim, afiyet olsun.

Not: mantar üzere oluyor çok hoş nefis oluyor yanında cacıkla hoş oluyor.

Zeytinyağlı Arpacık Soğanlı Patlıcan Yahni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karpuz Kabuğundan Cacık (Videolu)
Semiz Otu Turşusu
Yoğurtlu Kömbe
Çikolatalı Cookie
Yulaf Poğaça
Fırında Köfte Patates
Hdabla | © 2025 |