Zeytinyağlı Arpacık Soğanlı Patlıcan Yahni
Zeytinyağlı Arpacık Soğanlı Patlıcan Yahni Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet büyük uzunluk patlıcan
- 8-10 adet arpacık soğan
- 7-8 dış sarımsak
- 1 adet köy biberi
- 1 adet kapya biber
- 1 Türk kahve fincanı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz toz şeker
- 1 çay kaşığı limon suyu
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 3,5 su bardağı su
Zeytinyağlı Arpacık Soğanlı Patlıcan Yahni Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları pijama üzere soyalım. İri küp doğrayalım. Tuzlu suya koyalım.
- Soğanları, sarımsakları soyalım, kesmeyelim bütün kalsın.
- Biberlerin çekirdeği çıkarıp küçük doğrayalım.
- Tencereye yağı koyalım soğanı sarımsağı koyalım kısık ateşte bir dk kavuralım.
- Sonra patlıcanları yıkayalım kağıt havlu ile kurulayalım.
- Tencereye koyalım bir karıştıralım.
- Sonra biberleri ek edip karıştıralım, tuz ,baharatları ,limon suyu serpelim karıştıralım, bu biçimiyle kısık ateşte iki üç dk ağzı kapalı pişsin.
- Sonra oda sıcaklığında suyunu dökelim ,fokurdayıncaya ocağın altını kısalım.
- Kısık ateşte denetim ederek suyu çekene kadar pişirelim, afiyet olsun.
Not: mantar üzere oluyor çok hoş nefis oluyor yanında cacıkla hoş oluyor.
Zeytinyağlı Arpacık Soğanlı Patlıcan Yahni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







