Zeytinli Poğaça

Zeytinli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (1’inin sarısı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1.5 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un

İçine;

  • Doğranmış siyah zeytin

Üzerine;

  • Ayrılan yumurta sarısı
  • Çörek otu

Zeytinli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sıvı materyallerin hepsini karıştıralım. Sonrasında unu da ekleyip yoğuralım.
  2. Ceviz büyüklüğünde alıp, siyah zeytin koyup hal verelim. Üzerine az sıvı yağ eklediğimiz yumurta sarısını sürelim. Üstüne çörek otu serpelim.
  3. 200 derece evvelden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

Zeytinli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kadayıflı Burma Baklava Tarifi
Köfteli Şehriye Çorbası
İrmik Helvası (Sütsüz, Ekonomik)
Starbucks Kurabiyesi
Manisa Kebabı (Az Malzemeli)
Diyet Salata
Hdabla | © 2025 |