Kadayıflı Burma Baklava Tarifi

Kadayıflı Burma Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 20 adet baklavalık yufka
- Yarım kg kadar kadayıf
- Toz antep fıstığı
- 200 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Çeyrek limonun suyu
Kadayıflı Burma Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Tencereye şeker ve suyu alarak karıştıralım ve ocağa alarak kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başlayınca orta ateşe alarak 15 dk kadar kaynatmaya devam edelim.
- Ocaktan almadan evvel limon suyunu ekleyerek ocaktan alarak şerbeti soğumaya bırakalım.
- Yufkayı tezgaha alarak üzerine bir ölçü yağlı karışımdan dağıtalım, çok fazla yağa bulamayalım, ikinci yufkayı da üzerine alıp tıpkı halde bir ölçü yağ dağıtalım.
- Orta kısmına bir ölçü kadayıf ve antep fıstığı dağıtarak ince oklavayla saralım ve iki tarafından sıkıştırarak burma hali verelim. İçini yağladığımız tepsiye sıralayalım. Kalan yağı baklavanın üzerine dağıtalım.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 50 dk kadar denetimli bir halde üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
- Fırından çıkarınca 5 dk kadar birinci sıcağının çıkmasını bekleyelim ve soğuyan şerbeti üzerine ekleyelim. Şerbetini büsbütün çeksin ve en az 4-5 saat dinlendikten sonra üzerini süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun🤗
Kadayıflı Burma Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



