Kadayıflı Burma Baklava Tarifi

Kadayıflı Burma Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 20 adet baklavalık yufka
  • Yarım kg kadar kadayıf
  • Toz antep fıstığı
  • 200 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Çeyrek limonun suyu

Kadayıflı Burma Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Tencereye şeker ve suyu alarak karıştıralım ve ocağa alarak kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başlayınca orta ateşe alarak 15 dk kadar kaynatmaya devam edelim.
  2. Ocaktan almadan evvel limon suyunu ekleyerek ocaktan alarak şerbeti soğumaya bırakalım.
  3. Yufkayı tezgaha alarak üzerine bir ölçü yağlı karışımdan dağıtalım, çok fazla yağa bulamayalım, ikinci yufkayı da üzerine alıp tıpkı halde bir ölçü yağ dağıtalım.
  4. Orta kısmına bir ölçü kadayıf ve antep fıstığı dağıtarak ince oklavayla saralım ve iki tarafından sıkıştırarak burma hali verelim. İçini yağladığımız tepsiye sıralayalım. Kalan yağı baklavanın üzerine dağıtalım.
  5. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 50 dk kadar denetimli bir halde üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
  6. Fırından çıkarınca 5 dk kadar birinci sıcağının çıkmasını bekleyelim ve soğuyan şerbeti üzerine ekleyelim. Şerbetini büsbütün çeksin ve en az 4-5 saat dinlendikten sonra üzerini süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun🤗

Kadayıflı Burma Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kakaolu Pop Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etsiz Ve Pratik Çiğ Köfte
Güveçte Sebzeli Kuzu Pirzola
Sokak Lezzetlerinden Sosisli
Fırında Sebze Şöleni
Fırında Hamsi Buğulama
Tereyağlı Mercimek Çorbası (Soğansız)
Hdabla | © 2025 |