Zeytinli Poğaça

Zeytinli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta akı ( sarısı üzerine sürülecek )
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket instat maya ( 11 gram )
  • 7 su bardağı un

İç harcı;

  • Zeytin

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

Zeytinli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç başka gereçleri bir kaba alıp karıştıralım denetimli bir biçimde un ekleyip yoğuralım.
  2. Hamurumuzu mayalamaya bırakalım 1 saat mayalanan hamuru istediğimiz büyüklükte bezelere ayıralım.
  3. Hamuru açıp içine zeytin ekleyip yuvarlayalım.
  4. Yaptığımız poğaçaları tepsiye dizelim 15-20 dk tepside mayalamaya bırakalım.
  5. Üzerine yumurta sarısı ve susam serpelim ısıttığımız fırına atıp 180 derecede alt üst ayarda kızarana kadar pişirelim.

Zeytinli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yeşil Mercimek Salatası
Türk Kahveli Leziz Kek
Islak Kurabiye
Çikolata Dolgulu Kurabiye
Çikolatalı Kek (Yaş Pasta Tadında)
Çiğköfte
Hdabla | © 2025 |