Zeytinli Açma Tarifi
Zeytinli Açma Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya (veya 1 yemek kaşığı kuru maya)
- 1 adet yumurta (sarısı üzerine beyazı hamura)
- 5-5,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
İç harç için:
- 350 gram kadar zeytin ezmesi yada
- 300 gram kadar ayıklanmış zeytin (ezme daha lezzetli oluyor lakin isteğe bağlı olarak da ayıklanmış zeytin de olur)
Zeytinli Açma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık süt, su, şeker ve mayayı karıştır. Yağ, yumurta beyazı, tuz ve un ekleyip yumuşak hamur yoğur. Üzerini örtüp 45-60 dakika beklet.
- Hamurdan bezeler al, aç, zeytin ezmesi sür yahut ayıklanmış zeytin den koy rulo yap, burup biçim ver. Tepsiye diz, 15-20 dk beklet isteğe bağlı olarak. Yumurta sarısı sür, istersen susam ve çörekotu serp.
- 180°c fırında 20-25 dakika pişir. Yanmaması için denetim edin ve servise hazır afiyet olsun 😊😊😊😊😊 daha çok lezzet ve pratik lezzetli tarifler görmek istiyorsanız takip etmeyi unutmayın 😊😊😊😊😊
Zeytinli Açma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








