Zetntinyağlı Kuru Börülce Yemeği

Zetntinyağlı Kuru Börülce Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı kuru börülce
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • İsteğe nazaran pulbiber

Zetntinyağlı Kuru Börülce Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Börülceyi yıkayıp tencereye alın.
  2. Üzerini geçecek kadar sıcak su koyup 1-2 saat şişmesini bekleyin.
  3. Düdüklü tencereye yağı koyup küçük küçük doğranmış soğan, kapya biber ve sarımsağı ekleyip kavurun.
  4. Salçayı ek edip kokusu çıkana kadar bir kaç dakika kavurun.
  5. Börülceyi ek edip karıştırın.
  6. Son olarak 5 su bardağı kaynar suyunu ve tuzunu ek edip kapağını kapatın.
  7. Düdüklünün havası çıkmaya başlayınca 10 dakika mühlet tutun.
  8. Her düdüklünün pişirme ve su kapasitesi farklılık gösterebilir.Bunu dikkate alın.Afiyet olsun.

Zetntinyağlı Kuru Börülce Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Taze Soğanlı Yalancı Muhlama
Sütlü Kadayıf
Patlıcanlı Kol Böreği (Videolu)
Harput Köftesi (Elazığ)
Çiçek Kuru Dolmalar (En Detaylı Tarif)
Ramazan Tatlısı
Hdabla | © 2025 |