Zerdeçallı Tavuk ,Fırınlanmış Mini Patates
Zerdeçallı Tavuk ,Fırınlanmış Küçük Patates Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk kesimleri (but yahut kanat)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 fincan sıvı yağ
Mini patates için materyaller;
- 10-15 adet küçük patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- İsteğe nazaran kekik
Üzeri için:
- Susam
Zerdeçallı Tavuk ,Fırınlanmış Küçük Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuklarımızı derin bir kaba alıyoruz ve tüm başka gereçlerle karıştırıp 20 dakika buz dolabında dinlendiriyoruz.
- Patateslerimizi tüm yada ikiye bölünmüş formda derin bir kaba alıyoruz ve tüm gereçleri ekleyip karıştırıyoruz.
- Fırın tepsimize tavuklarımızı diziyoruz kenarlarına patateslerimizi ekliyoruz.
- 180 derece evvelden ısıtılmış fırında alt üst 40 dk denetimli pişiriyoruz piştikten sonra üzerine susam serpiyoruz ve servis ediyoruz 😊.
Zerdeçallı Tavuk ,Fırınlanmış Küçük Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






