Zerdeçallı Sebzeli Basmati Pirinç Pilavı

Zerdeçallı Sebzeli Basmati Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı basmati pirinç
  • 1 adet büyük havuç
  • 6-7 adet büyük mantar
  • 1 adet büyük kapya biber
  • Tencerenin tabanını kaplayacak kadar zeytinyağı
  • 3 çay kaşığı tuz (Bulyon kullanmak isterseniz tuz oranını azaltın)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • İsteğe bağlı yarım çay kaşığı sarımsak tozu

Zerdeçallı Sebzeli Basmati Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Zeytinyağını tenceremize alalım, doğradığımız mantarları çok ölmeden kavuralım, akabinde kapya biberleri ekleyelim, biraz kavurup rendelediğimiz havucu ekleyelim.
  2. Sebzeler gereğince kavrulunca yıkadığımız pirinçi ekleyelim.
  3. Sebzelerle birlikte yağda pirinçi biraz kavuralım.
  4. Normalde basmati pirinç pilavında su ölçüsü 1e 2dir lakin bu tanımda sebzeler de su çekeceği için su oranını 2. 5-3 üzere ayarlayacağız. Örneğin eklediğiniz 2. 5 su bardağı su kâfi gelmezse pişerken üzerine su ek edebilirsiniz, basmati pirinç kolay kolay lapalaşmaz.
  5. Suyu ekledikten sonra baharatları ve tuzu da ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  6. Bulyon eklemek isteyenler bu kademede ekleyebilir.
  7. Suyunu çekince ve tüm pirinçler yumuşayınca pilavınız hazır. Afiyet olsun!.

Zerdeçallı Sebzeli Basmati Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Şehriye Pilavı Farklı
Konsantre Çilek
Kremalı Meyveli Kek
Kıyır Kıyır Nişastalı Kurabiye
Trileçe
Tavuk Göğsünden Tavuk Tantuni
Hdabla | © 2025 |