Zerdeçallı Pilav Ve Fırında Levrek

Zerdeçallı Pilav Ve Fırında Levrek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı calrose pirinç
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı toz zerdeçal

Fırında levrek için:

  • 4 adet levrek fileto
  • Yarım bağ maydanoz
  • 3 diş sarımsak
  • 3 avuç badem
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 kuru kırmızı biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı karabiber

Zerdeçallı Pilav Ve Fırında Levrek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçler yıkanıp süzülür, tavada zeytinyağı ve tereyağında pirinçler kavrulur.
  2. Zerdeçal ve su eklenerek pişirilir.
  3. Balıklar bir  kaba alınır, üzerine baharatlar ve tüm materyaller eklenerek 180°c derecede 15 dakika pişirilip servis edilir.

Zerdeçallı Pilav Ve Fırında Levrek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tencerede Cheesecake
Diyet Limonlu Kek (Rafine Şekersiz)
Marmelatlı Kurabiye
Çıtır Ekmekli Soslu Tavuk
Kahvaltılık Pişi
Etli Mantar Sote
Hdabla | © 2025 |