Zerdeçallı Nohutlu Pilav

Zerdeçallı Nohutlu Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1, 5 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 2 su bardağı kadar sıcak su

Zerdeçallı Nohutlu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk göğsünü kuşbaşı olacak formda doğrayalım.
  2. Tavaya sıvı yağı alalım.
  3. Kızınca tavuğu ekleyelim tereyağını da ekledikten sonra ve suyunu çekip kızarmaya başlayıncaya kadar pişirelim.
  4. Pirinci en yarım saat tuzlu ılık suda bekletelim.
  5. Daha sonra güzelce yıkayıp süzdürelim.
  6. Üzerine pirinçi, haşlanmış nohutu ,zerdecal,karabiber ve tuz ek edip karıştıralım.
  7. Yeteri kadar sıcak su ekledikten sonra kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim.
  8. Pilav suyunu çekip yumuşayıncaya ocağı kapatalım ve pilavımızı sofra bezi yahut öbür bir örtüyle saralım ve 10-15 dk dinlendikten sonra karıştıralım ve servis edelim. Afiyet şifa olsun 🤗🤗🤗🌸🌸🌸.

Zerdeçallı Nohutlu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gaziantep Usulü Börek
Kuzu Ciğer Kavurma Tarifi
Çiçek Tatlı
Patlıcan Sarma
Patates Püresi Üstüne Soslu Köfte (Sevgililer Günü Menüsü)
Blenderda Dürüm Çiğ Köfte
Hdabla | © 2025 |