Zerdeçallı Nohutlu Pilav
Zerdeçallı Nohutlu Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1, 5 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 2 su bardağı kadar sıcak su
Zerdeçallı Nohutlu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsünü kuşbaşı olacak formda doğrayalım.
- Tavaya sıvı yağı alalım.
- Kızınca tavuğu ekleyelim tereyağını da ekledikten sonra ve suyunu çekip kızarmaya başlayıncaya kadar pişirelim.
- Pirinci en yarım saat tuzlu ılık suda bekletelim.
- Daha sonra güzelce yıkayıp süzdürelim.
- Üzerine pirinçi, haşlanmış nohutu ,zerdecal,karabiber ve tuz ek edip karıştıralım.
- Yeteri kadar sıcak su ekledikten sonra kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim.
- Pilav suyunu çekip yumuşayıncaya ocağı kapatalım ve pilavımızı sofra bezi yahut öbür bir örtüyle saralım ve 10-15 dk dinlendikten sonra karıştıralım ve servis edelim. Afiyet şifa olsun 🤗🤗🤗🌸🌸🌸.
Zerdeçallı Nohutlu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













