Zerdeçallı Enfes Mantar Meze

Zerdeçallı Enfes Mantar Meze Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kiloya yakın mantar
  • 3 adet kelle soğan
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1  çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tatlı birer salçası (isteğe bağlı kırmızı toz biber)
  • 1/2 (yarım) adet maydanoz
  • 1 küçük kase yoğurt
  • 2/3 diş sarımsak

Zerdeçallı Enfes Mantar Meze Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mantarların tercihe bağlı sap kısımlarını yavaşça koparın.
  2. Şapka kısmında görülen siyah kısımları soyun.
  3. Zar temizleme sürecinden sonra nemli bir bezle kalan siyahları temizleyin.
  4. Orta ateşte soğanları ay biçiminde ince dilimler haline getirip karamel rengini alana kadar kavuralım.
  5. Mantarları ekleyip renkleri değişene kadar kavuralım.
  6. Baharatlarını tuzunu ekleyip tenceremizin kapağını kapatıp kısık ateşte 10 dk pişirelim.
  7. Ayrı bi yerde isteğe bağlı sarımsaklı yoğurt hazırlayalım.
  8. Ocağımızın altını kapatıp maydanozu ekleyip karıştıralım. Afiyet olsun.

Zerdeçallı Enfes Mantar Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yulaflı Lezzetli Ara Öğün
Milföy Çanağında Tavuk
Mantarlı Menemen (Kahvaltılık Kolay Tarif)
Sodalı Poğaça
Açma Tarifi
Milföy Tatlısı
Hdabla | © 2025 |