Zencefilli Tarçınlı Kurabiye

Zencefilli Tarçınlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 140 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı pekmez
  • Yarım çay kaşığı zencefil
  • Yarım çay kaşığı tarçın

Zencefilli Tarçınlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kaba şeker ve yağı alınız. 2 dakika çırpınız.
  2. Daha sonra yumurta ve pekmezi koyup, tekrar çırpın homojen kıvam alana kadar.
  3. Tarçın ve toz zencefili de karışıma ekleyiniz.
  4. Son olarak, azar azar un ekleyip, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurunuz.
  5. Biraz dinlenmek üzere bir kenara bırakılır.
  6. Dinlenen hamur iki yağlı kağıt ortasına alarak merdane yardımıyla açılır.
  7. Açtığımız hamuru istediğimiz formu kalıplardan kesip çıkarınız.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 10-15 dakika boyunca pişiriniz.

Zencefilli Tarçınlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gaziantep Usulü Börek
Kahvaltılık Patates
Ferahlatıcı Soğuk Kahve
Üç Malzemeli Tatlı
El Açması Börek
Frambuazlı Pastacıklar (Videolu)
Hdabla | © 2025 |