Zebra Kekim

Zebra Kekim Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (yumuşak kıvamlı olsun)

Ayrı kaba yarısını aldıktan sonra;

  • 2 yemek kaşığı kakao

Zebra Kekim Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım üzerine sıvı yağı sütü vanilyayı yoğurdu ekleyelim.
  2. Azar azar un ek ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
  3. Kekin kabartma tozu da dahil bütün materyallerle çırptıktan sonra yarısını başka bir kaba alıp üzerine 2 yemek kaşığı kakao ekleyelim.
  4. Daha sonra yağlanmış tepsiye yarı kakaolu yarı olağan hamur olmak üzere sırayla dökelim.
  5. Daha sonra bıçak yardımı ile dilimliyormuş üzere biçim verelim.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  7. Piştikten sonra fırında bir 10 dakika kadar daha bekletelim.
  8. Fırından çıkaralım birinci sıcağı çıktıktan sonra servis edelim. Deneyen herkese afiyet olsun. 😇

Zebra Kekim Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Glutensiz Sağlıklı Kabak Mücver
Meyveli Çikolatalı Piyano Kek
Kolay Aşure
Çalı Fasülyesi
Külahta Kek (40 Adet)
Belen Tava
Hdabla | © 2025 |