Zebra Kekim
Zebra Kekim Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un (yumuşak kıvamlı olsun)
Ayrı kaba yarısını aldıktan sonra;
- 2 yemek kaşığı kakao
Zebra Kekim Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım üzerine sıvı yağı sütü vanilyayı yoğurdu ekleyelim.
- Azar azar un ek ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
- Kekin kabartma tozu da dahil bütün materyallerle çırptıktan sonra yarısını başka bir kaba alıp üzerine 2 yemek kaşığı kakao ekleyelim.
- Daha sonra yağlanmış tepsiye yarı kakaolu yarı olağan hamur olmak üzere sırayla dökelim.
- Daha sonra bıçak yardımı ile dilimliyormuş üzere biçim verelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Piştikten sonra fırında bir 10 dakika kadar daha bekletelim.
- Fırından çıkaralım birinci sıcağı çıktıktan sonra servis edelim. Deneyen herkese afiyet olsun. 😇
Zebra Kekim Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














