Zebra Kek
Zebra Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- Un
- 1 tatlı sağı kakao
Kalıbı yağlamak için ;
- 1 yemek kaşığı margarin ve un
Zebra Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çırpma kabına yumurtaları kıralım. Yeterlice çırpıp şekeri ilave edelim çırpalım.
- Sütü ve yağı ekleyip çırpalım.
- Vanilya kabartma tozunu ekleyelim çırpalım.
- En son ununu denetimli bi formda ekleyelim.
- Margarinle kalıbı yağlayalım üzerine biraz un döküp kalıbı sıvayalım.
- Sade kek hamurundan 1 kepçe ayıralım kakao katmak için.
- Sade olan hamurumuzu kalıba dökelim.
- 1 kepçe kadar ayırdığımız sade kek hamuruna kakaoyu ekleyim yeterlice karıştırıp kalıptaki sade kek hamurumuzun üzerine yalnızca ortada olacak halde dökelim.
- Kalıbın bir ucundan bir ucuna ve ortaya dökelim.
- 190 derecede 25 dk pişirelim.Her fırın farklı olduğu için pişirimine dikkat edelim.Afiyet olsun
Zebra Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






