Zebra Kek

Zebra Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • Un
  • 1 tatlı sağı kakao

Kalıbı yağlamak için ;

  • 1 yemek kaşığı margarin ve un

Zebra Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çırpma kabına yumurtaları kıralım. Yeterlice çırpıp şekeri ilave edelim çırpalım.
  2. Sütü ve yağı ekleyip çırpalım.
  3. Vanilya kabartma tozunu ekleyelim çırpalım.
  4. En son ununu denetimli bi formda ekleyelim.
  5. Margarinle kalıbı yağlayalım üzerine biraz un döküp kalıbı sıvayalım.
  6. Sade kek hamurundan 1 kepçe ayıralım kakao katmak için.
  7. Sade olan hamurumuzu kalıba dökelim.
  8. 1 kepçe kadar ayırdığımız sade kek hamuruna kakaoyu ekleyim yeterlice karıştırıp kalıptaki sade kek hamurumuzun üzerine yalnızca ortada olacak halde dökelim.
  9. Kalıbın bir ucundan bir ucuna ve ortaya dökelim.
  10. 190 derecede 25 dk pişirelim.Her fırın farklı olduğu için pişirimine dikkat edelim.Afiyet olsun

Zebra Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kayısı Soslu Cheesecake
Pul Çikolatalı, Portakallı Baton Kek
Avşar Kebabı
Tarçınlı Vişneli Cupcake
Kabak Tarator
Kadayıf Dolgulu Hurmalı Atıştırmalık
Hdabla | © 2025 |