Yuvarlak Borcamda Köstebek Pasta

Yuvarlak Borcamda Köstebek Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağı
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
Muhallebisi için;
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı 1 parmak eksik şeker
- 3 silme yemek kaşığı un
- 3 silme yemek kaşığı nişasta
- 1 pk vanilya
Keki ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt
Arasına;
- 2 adet muz
Yuvarlak Borcamda Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle keki hazırlayalım.
- Yumurtayı çırpalım,şeker ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Sonra sıvıları ekleyelim.
- Ardından kakao,un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim ve harcı tepsiye dökelim.
- 175 derecede pişirelim.
- Bu sırada muhallebiyi pişirelim. Vanilya hariç bütün gereçleri tencereye alıp pişirelim.
- Kaynayınca vanilyayı ekleyelim.
- Pişmiş olan kekin fotoğraftaki üzere içini hafifçe alalım ve blenderda çekelim.
- Keki süt ile ıslatalım ve dilimlenmiş muzu dizelim.
- Üzerine muhallebiyi dökelim,ardından ufalanmış keki form vererek koyalım.
- İster kare formda dilimleyelim,ister orta kısmını küçük bir daire kesip kenarlarını pasta dilimi yapalım.
Afiyet olsun.
Yuvarlak Borcamda Köstebek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






