Yunan Usulü Kabak
Yunan Yöntemi Kabak Tanımı İçin Malzemeler
Kabak için:
- 2 adet kabak
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 8 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım su bardağı kaşar peyniri yahut parmesan peyniri
- Kırmızı toz biber
- Kuru nane
- Tuz
Tabanı için:
- 4-5 kaşık yoğurt
- Rendelenmiş 1 adet limon kabuğu
- Maydanoz ve dere otu (ben kurutup kullandım)
- 2-3 diş sarımsak
- Susam
- Zeytin yağı
Yunan Metodu Kabak Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakları soymadan parmak boyutunda kesin.
- Zeytin yağının içine mısır unu, tuz, kırmızı biber ve kuru naneyi ekleyip karıştırın (Bu evrede biraz çıtır olmasını isterseniz 1 çay kaşığı karbonat atabilirsiniz).
- Kabakları karışımın içerisine ekleyip güzelce harmanlayın. Üzerine peyniri ekleyip son bir harmanlayıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın. (200 derece evvelden ısıtılmış fırın)
- Sarımsakları ince kıyım yapıp 2 yemek kaşığı kadar zeytin yağında susamı da ekleyerek 4-5 dakika pişirin. (Bir cezve içerisinde hazırlanabilir) soğumaya bırakın.
- Yoğurdun içerisine limon kabuklarını rendeleyin. Üzerine maydanoz ve dereotunu ekleyin. Not: ben kurutup kullandığım için avuç içimde ovalayıp içine ekledim. Burada püf nokta yeşilliğin içinde kaybolması tazeden koyacaksanız çok ince kıyıp ekleyin.
- Soğuyan zeytinyağı, susam ve sarımsak karışımını yoğurda ekleyip güzelce karıştırın ve servis tabağına serin.
- Üzerine pişen kabakları yerleştirin ve servis edin. Deneyen herkese afiyet olsun🌸.
Yunan Metodu Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










