Yunan Usulü Kabak

Yunan Yöntemi Kabak Tanımı İçin Malzemeler

Kabak için:

  • 2 adet kabak
  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 8 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı kaşar peyniri yahut parmesan peyniri
  • Kırmızı toz biber
  • Kuru nane
  • Tuz

Tabanı için:

  • 4-5 kaşık yoğurt
  • Rendelenmiş 1 adet limon kabuğu
  • Maydanoz ve dere otu (ben kurutup kullandım)
  • 2-3 diş sarımsak
  • Susam
  • Zeytin yağı

Yunan Metodu Kabak Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları soymadan parmak boyutunda kesin.
  2. Zeytin yağının içine mısır unu, tuz, kırmızı biber ve kuru naneyi ekleyip karıştırın (Bu evrede biraz çıtır olmasını isterseniz 1 çay kaşığı karbonat atabilirsiniz).
  3. Kabakları karışımın içerisine ekleyip güzelce harmanlayın. Üzerine peyniri ekleyip son bir harmanlayıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine alın. (200 derece evvelden ısıtılmış fırın)
  4. Sarımsakları ince kıyım yapıp 2 yemek kaşığı kadar zeytin yağında susamı da ekleyerek 4-5 dakika pişirin. (Bir cezve içerisinde hazırlanabilir) soğumaya bırakın.
  5. Yoğurdun içerisine limon kabuklarını rendeleyin. Üzerine maydanoz ve dereotunu ekleyin. Not: ben kurutup kullandığım için avuç içimde ovalayıp içine ekledim. Burada püf nokta yeşilliğin içinde kaybolması tazeden koyacaksanız çok ince kıyıp ekleyin.
  6. Soğuyan zeytinyağı, susam ve sarımsak karışımını yoğurda ekleyip güzelce karıştırın ve servis tabağına serin.
  7. Üzerine pişen kabakları yerleştirin ve servis edin. Deneyen herkese afiyet olsun🌸.

Yunan Metodu Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

San Sebastian Cheesecake
Çıtır Börek
Ballı Pankek
Tahinli Susamlı Kek
Mercimeklı Kabak Yemeği
Pizza Poğaça
Hdabla | © 2025 |