Yumuşacık Yaz Keki
Yumuşacık Yaz Keki Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt ya da yoğurt
- Yarım su bardağından biraz fazla buğday nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Akışkan kıvamda olacak halde un
Üzeri için;
- Vişne
- Yaban mersini
- Şeftali ya da nektarin
- Kayısı
- Üzüm
En üste konacak kıtır parçacıklar için;
- 2 yemek kaşığı katı halde tereyağı
- 4 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Yumuşacık Yaz Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kekin en üstüne serpecegimiz kıtır parçacıkları hazırlamak için tereyağı un ve pudra şekerini kaşıkla çok fazla bastırmadan karıştırıp buzdolabına koyalım.
- İlave edeceğimiz meyveleri hazırlayıp kekimizin hamuruna geçelim.
- 4 yumurtayı şekerle yeterlice çırpalım ve içine sıvı yağ ve süt ya da yoğurdu ek edip çırpmaya devam edelim.
- Hamurun içine un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek pürüzsüz ve akışkan bir hamur elde edelim.
- Hamuru yağlanmış kare borcama dökelim ve üzerine meyveleri gelişi hoş koyalım.
- En son buzdolabına koyduğumuz tereyağını kekin üzerine modül parça koyalım.
- Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirelim.
Yumuşacık Yaz Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







