Yumuşacık Poğaça
Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 5 tane yumurta (3 sarısını ayırın)
- 1.5 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket margarin
- 4 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı süt
- 1.5 yemek kaşığı maya
- 6 yemek kaşığı şeker
- Aldığı kadar un (biraz yumuşak olacak)
İçi için;
- Peynir yada kaşar
Üzeri için ;
- Ayırdığımız yumurta sarısı
- Susam
Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt ,maya ve şekeri uygun bi kaba alıp yeterlice karıştıralım.
- Daha sonra erittiğimiz margarini ,sıvı yağ ,yumurta ve tuzu ekleyip düzgünce karıştıralım.
- Daha sonra unu denetimli bi halde ekleyip yoğuralım çok katı olmayacak bi formda yumuşak bi kıvamda olsun..
- 1 saat dinlendirdikten sonra yoğurduğumuz hamurumuzdan göz kararı cevizden biraz büyük kesimler kopartalım ve elimizle yuvarlayalım.
- Yuvarladığımız hamurumuzun bir adedini alalım ve elimizle bastırarak açalım.
- Açtığımız hamurun içerisine peyniri koyalım ve kenarlarını ortada birleştirerek kapatalım ve karşıt çevirelim çatal yardımı ile poğaçamızın üzerine çizikler atalım.
- Daha sonra tepsimize dizip üzerine yumurta sürüp susam serpip 180 derecede ısıtılmış fırına verelim.
Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














