Yumuşacık Poğaça

Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 5 tane yumurta (3 sarısını ayırın)
  • 1.5 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket margarin
  • 4 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı süt
  • 1.5 yemek kaşığı maya
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un (biraz yumuşak olacak)

İçi için;

  • Peynir yada kaşar

Üzeri için ;

  • Ayırdığımız yumurta sarısı
  • Susam

Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt ,maya ve şekeri uygun bi kaba alıp yeterlice karıştıralım.
  2. Daha sonra erittiğimiz margarini ,sıvı yağ ,yumurta ve tuzu ekleyip düzgünce karıştıralım.
  3. Daha sonra unu denetimli bi halde ekleyip yoğuralım çok katı olmayacak bi formda yumuşak bi kıvamda olsun..
  4. 1 saat dinlendirdikten sonra yoğurduğumuz hamurumuzdan göz kararı cevizden biraz büyük kesimler kopartalım ve elimizle yuvarlayalım.
  5. Yuvarladığımız hamurumuzun bir adedini alalım ve elimizle bastırarak açalım.
  6. Açtığımız hamurun içerisine peyniri koyalım ve kenarlarını ortada birleştirerek kapatalım ve karşıt çevirelim çatal yardımı ile poğaçamızın üzerine çizikler atalım.
  7. Daha sonra tepsimize dizip üzerine yumurta sürüp susam serpip 180 derecede ısıtılmış fırına verelim.

Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Puding Tarifi
Baklava Yufkasından Pratik Patatesli Börek
Tırtıl Kurabiye
Mütebbel Mezesi
Çaylı Kek Tarifi
Buzluk İçin Tuzlu Kurabiye (Videolu)
Hdabla | © 2025 |