Yumuşacık Poğaça

Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 buçuk tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 buçuk tatlı kaşığı şeker
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • Peynir
  • Maydanoz

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu yahut susam

Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle ılık suyun içine maya ve şeker atılıp 5 dakika beklemeye bırakılır.
  2. Sonra un ,tuz ,yağ içine mayalanan karışım eklenir.
  3. Ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurulur ve ağzı streçlenerek en az 1 saat beklenir.
  4. Sonra da mayalan hamur elde açılıp harç konularak kapatılır.
  5. Üzerime yumurta sarısı sürüldükten sonra 170 derece evvelce ısıtılmış fırında 20 dk pişirilir afiyet olsun.

Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Efi Badem Kurabiyesi
Enfes Tat Portakallı Kurabiye
Karnabaharı Sevdiren Tarif
Glazürlü Aşk Kurabiye
Fırınsız Limonlu Cheseecake
Tam Kıvamında Kabak Mücver
Hdabla | © 2025 |