Yumuşacık Poğaça
Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 buçuk tatlı kaşığı kuru maya
- 1 buçuk tatlı kaşığı şeker
- Yarım bardak sıvı yağ
- 3.5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
- Peynir
- Maydanoz
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- Çörek otu yahut susam
Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ılık suyun içine maya ve şeker atılıp 5 dakika beklemeye bırakılır.
- Sonra un ,tuz ,yağ içine mayalanan karışım eklenir.
- Ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurulur ve ağzı streçlenerek en az 1 saat beklenir.
- Sonra da mayalan hamur elde açılıp harç konularak kapatılır.
- Üzerime yumurta sarısı sürüldükten sonra 170 derece evvelce ısıtılmış fırında 20 dk pişirilir afiyet olsun.
Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










