Yumuşacık Poğaça
Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta / akı hamura-sarısı üstüne
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım paket yaş maya yada 1 paket kuru maya
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz silme
- Aldığı kadar un
İçi için;
- Peynir
- Maydanoz
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurumuzu hazırlamak için yoğurma kabına sarılarını üzeri için ayırdığımız yumurta aklarını alalım.
- Daha sonra üzerine süt, sıvı yağ, maya ve şekeri alalım ve karıştıralım.
- Ben bu tanımımda 200 ml’lik klasik su bardaklarından kullandım.
- Unumuzu yavaş yavaş denetimli bir formda karıştırma kabımıza ekleyelim.
- Üzerine tuzu da ekledikten sonra spatula yardımı ile karıştıralım.
- Hamurumuz katılaştıktan sonra tezgaha alalım ve elimizle yoğurmaya başlayalım.
- Güzelce kıvam alan hamurumuzu tekrar yoğurma kabına alarak üzerini streçleyelim ve pak bir örtü ile sararak yaklaşık 1,5 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Mayası gelen hamurumuzu eşit modüle ayıralım ve elimizle beze haline getirelim.
- Bezenin birini alarak elimizle yavaşça genişletelim, içerisine iç harcından yerleştirerek hamurun uç kısımlarını birleştirelim.
- Ben iç harç olarak kaşar peyniri kullandım fakat siz dilediğiniz iç harcını kullanabilirsiniz.
- Tüm bezelerimiz bitene kadar bu sürece devam edelim ve hazır hale getirdiğimiz poğaçalarımızı pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
- Tepsi mayası için poğaçalarımızı üzerini pak bir bez ile örterek 45 dakika kadar bekletelim.
- Tepsi mayası gelen poğaçaların üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürelim.
- Son olarak çörek otu ve susam serperek alt üst ayarda çalıştırdığımız 185°c fırında yaklaşık 20 – 25 dakika kadar denetimli bir halde pişmeye bırakalım.
- Pişen poğaçalarımızı fırından çıkartarak birinci sıcağı çıktıktan sonra servis edelim. Afiyet olsun.
Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






