Yumuşacık Poğaça

Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine)
  • Aldığı kadar un

Su bardağı 200 ml

Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce yaş mayamızı ılık suda şeker ekleyip eritiyoruz. Bu süreci yapınca mayayı aktifleştiriyoruz.
  2. Ondan sonra öteki gereçleri ekleyip yumuşacık bir hamur elde ediyoruz. Yarım saat – 40 dakika mayalandırıyoruz.
  3. Ondan sonra mayalanan hamurdan bezeler alıp yuvarlıyoruz. İsteğimize nazaran içini hazırlıyoruz hazır olan poğaçalara yarım saat tepsi mayası aldırıyoruz.
  4. Ondan sonra yumurta sarısını sürüp fırına atıyoruz ben 240 fansız ayarda alt üst de pişirdim. Deneyeceklere afiyet olsun inşallah 🤲🌹.

Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mozaik Pasta
Portakallı Kek
Krem Peynir
Reçelli Kurabiye
Kusursuz Kısır
Karışık Poğaça
Hdabla | © 2025 |