Yumuşacık Poğaça

Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine)
- Aldığı kadar un
Su bardağı 200 ml
Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce yaş mayamızı ılık suda şeker ekleyip eritiyoruz. Bu süreci yapınca mayayı aktifleştiriyoruz.
- Ondan sonra öteki gereçleri ekleyip yumuşacık bir hamur elde ediyoruz. Yarım saat – 40 dakika mayalandırıyoruz.
- Ondan sonra mayalanan hamurdan bezeler alıp yuvarlıyoruz. İsteğimize nazaran içini hazırlıyoruz hazır olan poğaçalara yarım saat tepsi mayası aldırıyoruz.
- Ondan sonra yumurta sarısını sürüp fırına atıyoruz ben 240 fansız ayarda alt üst de pişirdim. Deneyeceklere afiyet olsun inşallah 🤲🌹.
Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








