Yumuşacık Poğaça

Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı peynir altı suyu (yoksa yoğurt)
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket instant maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • 1 su bardağından az sıvı yağ
  • 50 gram tereyağı
  • 8.5 su bardağı un

Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt, peynir altı suyu, şeker ve mayayı karıştırın ve birkaç dakika bekleyin.
  2. 1 yumurtanın tamamı öbür yumurtanın yalnızca akı, sıvı yağ, un ve unun üzerine tuzu ekleyip hamur sakız üzere olana kadar yoğurun, yaklaşık 10 dk.
  3. Oda sıcaklığında tereyağını da ekleyerek 5 dk daha yoğurun.
  4. 45 dk mayalanmaya bırakın.
  5. Ben 100 gram olarak yaptım 15 beze çıktı.
  6. 20 dk daha dinlenmeye bırakın.
  7. Ortasına istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz ben sade yapmayı tercih ettim.
  8. 15 dk tepsi mayası için bekleyin.
  9. Ayırdığımız yumurta sarısına 1 tatlı kaşığı yoğurt ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ eklenip üzerine sürülür.
  10. Önceden ısıtılmış 180° fırında 35-40 dk pişirin. Afiyet olsun 🥰.

Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Cevizli Cupcake (Pcos Dostu – Şekersiz – Sağlıklı Tatlı)
Rulo Pasta
Demir Deposu Bebek Yemeği
Ek Gıda Dönemi Siyah Mercimek Yemeği
Çıtır Tavuk Kızartması Tarifi
3 Kaşık Tatlısı
Hdabla | © 2024 |