Yumuşacık Pita Tarifi (Balon Ekmeği)

Yumuşacık Pita Tanımı (Balon Ekmeği) İçin Malzemeler

  • 300 ml ılık süt
  • 100 ml ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • ️ 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • Yaklaşık 700–750 gram un

Üzeri için;

  • Eritilmiş tereyağı (isteğe bağlı)

Yumuşacık Pita Tanımı (Balon Ekmeği) Nasıl Yapılır?

  1. Süt, su, şeker, maya, tuz, yağ, yoğurt ve unu bir kapta karıştırarak yumuşak ve hafif yapışkan bir hamur hazırlayın.
  2. Ellerinizi yavaşça yağlayın, hamuru yuvarlayın ve üzerini kapatarak sıcak bir yerde yaklaşık 40 dakika dinlendirin.
  3. Dinlenen hamuru un serpilmiş tezgaha alın, 10–12 eşit bezeye bölün ve her birini 12–14 cm çapında açın (ne çok ince ne de çok kalın olsun).
  4. Açılan hamurları yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve evvelden ısıtılmış 220 °c fırında yaklaşık 10 dakika pişirin.
  5. İsteğe bağlı olarak fırından çıkan sıcak pidelerin üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Şimdiden afiyet olsun!.

Yumuşacık Pita Tanımı (Balon Ekmeği) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru Barbunya Pilaki
Patatesli Sütlü Omlet
Karnıyarık
Kinoalı Meyhane Pilavı
Soslu Kanat
Browni Kurabiye
Hdabla | © 2025 |