Yumuşacık Pita Tarifi (Balon Ekmeği)
Yumuşacık Pita Tanımı (Balon Ekmeği) İçin Malzemeler
- 300 ml ılık süt
- 100 ml ılık su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- ️ 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- Yaklaşık 700–750 gram un
Üzeri için;
- Eritilmiş tereyağı (isteğe bağlı)
Yumuşacık Pita Tanımı (Balon Ekmeği) Nasıl Yapılır?
- Süt, su, şeker, maya, tuz, yağ, yoğurt ve unu bir kapta karıştırarak yumuşak ve hafif yapışkan bir hamur hazırlayın.
- Ellerinizi yavaşça yağlayın, hamuru yuvarlayın ve üzerini kapatarak sıcak bir yerde yaklaşık 40 dakika dinlendirin.
- Dinlenen hamuru un serpilmiş tezgaha alın, 10–12 eşit bezeye bölün ve her birini 12–14 cm çapında açın (ne çok ince ne de çok kalın olsun).
- Açılan hamurları yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve evvelden ısıtılmış 220 °c fırında yaklaşık 10 dakika pişirin.
- İsteğe bağlı olarak fırından çıkan sıcak pidelerin üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Şimdiden afiyet olsun!.
Yumuşacık Pita Tanımı (Balon Ekmeği) Fotoğraflı Yapılışı


















