Yumuşacık Peynirli Poğaça

Yumuşacık Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaşmaya
- 2 silme yemek kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta akı içine sarıları üzerine
- 6 su bardağı un
İç harcı için;
- Peynir
- Maydanoz
Yumuşacık Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için olan bütün gereçleri bir kapta karıştırın, yoğurun, hamurun üstünü örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Bu ortada maydanozları temizleyip yıkayıp doğrayın ve peynirle birlikte karıştırın.
- 1 saat sonra mayalanan hamurdan küçük bir mandalina büyüklüğünde modüller koparıp elinizle çay tabağı büyüklüğünde açın .
- Bir yarısına bir tatlı kaşığı iç harçtan koyun ve öbür yarısını içli kısmın üzerine kapatıp kenarlarını birleştirin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hal verdiğiniz hamurları dizin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve 180 derece fırına verin.
- Poğaçaların üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.
Yumuşacık Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
