Yumuşacık Peynirli Poğaça

Yumuşacık Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaşmaya
  • 2 silme yemek kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta akı içine sarıları üzerine
  • 6 su bardağı un

İç harcı için;

  • Peynir
  • Maydanoz

Yumuşacık Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için olan bütün gereçleri bir kapta karıştırın, yoğurun, hamurun üstünü örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.
  2. Bu ortada maydanozları temizleyip yıkayıp doğrayın ve peynirle birlikte karıştırın.
  3. 1 saat sonra mayalanan hamurdan küçük bir mandalina büyüklüğünde modüller koparıp elinizle çay tabağı büyüklüğünde açın .
  4. Bir yarısına bir tatlı kaşığı iç harçtan koyun ve öbür yarısını içli kısmın üzerine kapatıp kenarlarını birleştirin.
  5. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hal verdiğiniz hamurları dizin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve 180 derece fırına verin.
  6. Poğaçaların üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.

Yumuşacık Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yaş Pasta Tadında Bisküvili Pasta (VİDEOLU)
Çökelek Kavurması
Ev Yapımı Pizza
Arnavut Ciğeri
Akşam Yemeğim
Falafel Dürüm
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet