Yumuşacık Pankek Tarifi

Yumuşacık Pankek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Pişirmek için;
- Sıvı yağ
Yumuşacık Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri karıştırma kabımıza alalım. güzelce çırpalım.
- Ardından süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim.
- Tüm materyalleri güzelce çırpalım. Kek kıvamından biraz daha koyu olacak formda bir karışım elde etmemiz gerekiyor. Pankek hamurumuz hazır.
- Uygun bir tavaya çok az ölçüde sıvı yağ alalım ve fırça ile tavanın her tarafına sürelim.
- Pankek hamurumuzdan bir yemek kaşığı kadar alıp tavamıza dökelim ve kendi kendine yayılmasını bekleyelim.
- Üzeri göz göz olduktan sonra pankekleri zıt çevirerek iki tarafınıda pişirelim.
- Burada ocağın ısısını ayarlamak çok kıymetli. Şayet üzeri göz göz olmadan altı fazlaca kızardıysa ocağın ateşi yüksek demektir.
- Bu durumda ocağın altını kısarak tava biraz soğuduktan sonra pişirmeye devam etmenizi tavsiye ederim.
- Her iki tarafı da pişen pankekleri servis tabağına alalım. Afiyet olsun…
Yumuşacık Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
