Yumuşacık Pankek Tarifi

Yumuşacık Pankek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Pişirmek için;

  • Sıvı yağ

Yumuşacık Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri karıştırma kabımıza alalım. güzelce çırpalım.
  2. Ardından süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim.
  3. Tüm materyalleri güzelce çırpalım. Kek kıvamından biraz daha koyu olacak formda bir karışım elde etmemiz gerekiyor. Pankek hamurumuz hazır.
  4. Uygun bir tavaya çok az ölçüde sıvı yağ alalım ve fırça ile tavanın her tarafına sürelim.
  5. Pankek hamurumuzdan bir yemek kaşığı kadar alıp tavamıza dökelim ve kendi kendine yayılmasını bekleyelim.
  6. Üzeri göz göz olduktan sonra pankekleri zıt çevirerek iki tarafınıda pişirelim.
  7. Burada ocağın ısısını ayarlamak çok kıymetli. Şayet üzeri göz göz olmadan altı fazlaca kızardıysa ocağın ateşi yüksek demektir.
  8. Bu durumda ocağın altını kısarak tava biraz soğuduktan sonra pişirmeye devam etmenizi tavsiye ederim.
  9. Her iki tarafı da pişen pankekleri servis tabağına alalım. Afiyet olsun…

Yumuşacık Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kereviz Dolması
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Çorbası (Havuçlu, Pirinçli)
Tavada Kazandibi
Dubai Pastası
Katmer Poğaça
Yoğurtlu Yulaf Kasesi
Simit Poğaça
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.