Yumuşacık Mermer Kek

Yumuşacık Mermer Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet  yumurta
  • 180 gram tereyağı
  • 180 gram labne peynir
  • 1 su bardağı + 4 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat

Kakaolu kısmı için;

  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 4-5 yemek kaşığı süt

Üzeri için;

  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) krema
  • 140 gram bitter ve sütlü çikolata

Yumuşacık Mermer Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un, şeker, vanilya, kabartma tozu ve karbonatı karıştırma kabına alıp karıştıralım.
  2. Daha sonra oda sıcaklığındaki yumurta, tereyağı ve labneyi ekleyip birkaç dakika çırpalım.
  3. Kakaolu karışım için; başka bir kapta süt ile kakaoyu karıştıralım, kek karışımının yarısından azını bu kaba alalım ve karıştıralım.
  4. Tereyağı ile yağladığımız baton kek kalıbına birer tatlı kaşığı her iki karışımdan bir beyaz, bir kakaolu karışım olmak üzere sıralı olarak dökelim.
  5. Kek harcının tamamını bu halde döktükten sonra bir çöp şiş yardımı ile dairesel hareketlerle biçim verelim.
  6. 175 derecede evvelden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim. K
  7. ürdan testi yapabilirsiniz, kürdan büsbütün kuru çıkmalı.
  8. Keki fırından alalım, ılımasını bekledikten sonra bir telin üzerine aksi çevirelim.
  9. Ganajı için; kaynama noktasına gelen kremanın altını kapatıp çikolataları eriterek hazırlayalım.
  10. Soğuduktan sonra kekin üzerine döküp bir spatula yardımı ile üzerine ve kenarlarına dağıtalım.
  11. Dilerseniz benim üzere üzerine bir süzgeç yardımı ile kakao serpebilirsiniz.
  12. Çikolata sosu için; birden fazla sütlü olacak halde bitter-sütlü karışık kullandım.

Yumuşacık Mermer Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tuzlu Kurabiye
Tatlı Ve Ekşi Soslu Çıtır Tavuk
Tavada Mayasız Pratik Gözleme
Tuzlu Bisküvi
Düdüklü Tencerede Taze Fasulye
Orman Meyveli Kremalı Pasta
Hdabla | © 2025 |