Yumuşacık Klasik Kek (Püf Noktalarıyla)

Yumuşacık Klasik Kek (Püf Noktalarıyla) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Aldığı kadar un

Yumuşacık Klasik Kek (Püf Noktalarıyla) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri çırpıyoruz.
  2. Çırptığımız yumurta ve şekerin üzerine süt ve sıvı yağı ekleyerek biraz daha çırpıyoruz.
  3. Üzerine vanilya ve kakaoyu ek ediyoruz.
  4. Un ve kabartma tozunu kesinlikle eleyerek ilave edip karıştıralım.
  5. Yağlanmış, unlanmış kek kalıbına hazırladığımız harcı aktarıyoruz.
  6. Kekimizi 180 derecede ısıtılmış fansız fırında pişiriyoruz.
  7. Klasik kekimiz hazır.
  8. İster sade isterseniz pudra şekeri yahut çikolata sosları kullanarak servis edebilirsiniz ya da paylaştığım bir sonraki tanımımda yaptığım üzere turffle yaparak değerlendirebilirsiniz😍.

Not:

Kekin daha güzel kabarması için gereçlerin oda ısısında olmasına dikkat etmeliyiz.

Kekin kalıptan kolaylıkla çıkması için kalıbı yağlayıp yavaşça unlamayı unutmayalım.

Dağılmadan dilimlemek için kekin soğumasını bekleyelim. Afiyet olsun ☺️✨.

Yumuşacık Klasik Kek (Püf Noktalarıyla) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Havuçlu Tatlı (Havucunuz Varsa Mutlaka Deneyin)
Kışlık Sade Domates Sosu
Sebzeli Bulgur Pilavı
Orman Meyveli Turta
Çocuklar İçin Popkek Tarifi (Videolu)
Bir Yaş Bebeği İçin Yulaf Ezmeli Tarifi
Hdabla | © 2025 |