Yumuşacık Halloween Pizza

Yumuşacık Halloween Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Pizza hamuru için;
- 1 paket instant kuru maya
- 1 su bardağının yarısından 1 parmak fazla su
- Bir tutam şeker
- 1 tatlı kaşığından biraz az tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ/zeytinyağ
- 2 su bardağı kadar un
Taban sosu için;
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ/sıvı yağ
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı kekik
Üzeri için:
- Mozarella peyniri/kaşar
- Mantar
- Sosis
- İsteğe nazaran zeytin
- Mısır
- Sucuk
- Jambon
Yumuşacık Halloween Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un dışındaki hamur gereçleri bir kapta karıştırılır.
- Un, denetimli bir halde azar azar eklenir.
- Olabildiğince az un kullanmak; yani unu azar azar ekleyip çok karıştırmak değerli.
- Böylece 1,5 su bardağı un bile kâfi olacaktır.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edildiğinde, hamur kapalı ve kapaklı bir kap içerisinde, 1 saat boyunca mayalanmaya bırakılır. Mayalamaya bırakacağınız ortamın karanlık ve ılık/sıcak bir ortam olmasını öneririm. Fırın içerisinde bekletebilirsiniz.
- Mayalanan hamur, bir kaşık kadar unla tekrar yoğurulur. Yuvarlak/pizza şekilinde açılır.
- Yuvarlak formda açılan hamurun kenarları katlanır, aksi çevrilir. Orta kısmına elle baskı yapılıp son formu verilir.
- Orta kısmına çatalla delikler açılır.
- Taban sosu için verilen materyaller bir kapta karıştırılıp hamurun üzerine yayılır.
- Üzerine evvel mozarella rendesi, sonra öbür materyaller eklenir.
- Hayalet/güler yüz/kuru baş mantar biçimi vermek için; temizlenen mantarlar dikey bir formda ortadan kesilir. Göz çukurları pipet yardımıyla, öteki çizgiler ise bıçak ile oluşturulur.
- Pizza, evvelden ısıtılmış 250 derece fırında 12/15 dk pişirilir. (ben alt üst fanlı olarak pişirdim).
Yumuşacık Halloween Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







