Yumuşacık Ekmek Tarifi

Yumuşacık Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 bardak un
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı kuru maya
  • Un
  • 1 çay bardağı zeytinyağı (bardak ölçüm 200 ml)

Yumuşacık Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bütün kuru gereçleri bir kaba alıp karıştıyoruz.
  2. Ardından ortasını havuz üzere bir çukur açıp zeytinyağını ekliyoruz yavaş yavaş ortadan karıştırıyoruz.
  3. Daha sonra ılıktan biraz daha sıcak suyu denetimli olarak ek ediyoruz hamuru kulak göğsü yumuşaklığında olacak.
  4. Daha sonra üzerini örtüp yaklaşık 1 saat dinlendiriyoruz.
  5. Hamurdan istediğiniz büyüklükte kesimler koparıp şekillendiriyoruz üzerine un serpip bıçak ya da pak bir jiletle kesiyoruz.
  6. Tepside de yaklaşık 1 saat kadar dinlendirip 200 derecede evvelce ısıtılmış fırında pişiriyoruz (özellikle beyaz un olması gerekiyor)afiyet olsun 😋🫶🏻.

Yumuşacık Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Unsuz Glutensiz Protein Kaynağı Mercimek Ekmeği
Kahvaltılık Sarımsaklı Ekmek
Elmalı Kurabiye
Zeytinyağlı Bakla
3 Malzemeli Kahvaltılık Krep
Limon Soslu Soğan Salatası (Tiktokta Viral)
Hdabla | © 2025 |