Yumuşacık Ekmek Tarifi

Yumuşacık Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 10 bardak un
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı kuru maya
- Un
- 1 çay bardağı zeytinyağı (bardak ölçüm 200 ml)
Yumuşacık Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bütün kuru gereçleri bir kaba alıp karıştıyoruz.
- Ardından ortasını havuz üzere bir çukur açıp zeytinyağını ekliyoruz yavaş yavaş ortadan karıştırıyoruz.
- Daha sonra ılıktan biraz daha sıcak suyu denetimli olarak ek ediyoruz hamuru kulak göğsü yumuşaklığında olacak.
- Daha sonra üzerini örtüp yaklaşık 1 saat dinlendiriyoruz.
- Hamurdan istediğiniz büyüklükte kesimler koparıp şekillendiriyoruz üzerine un serpip bıçak ya da pak bir jiletle kesiyoruz.
- Tepside de yaklaşık 1 saat kadar dinlendirip 200 derecede evvelce ısıtılmış fırında pişiriyoruz (özellikle beyaz un olması gerekiyor)afiyet olsun 😋🫶🏻.
Yumuşacık Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


