Anne Usulü Mayalı Pişi

Anne Yolu Mayalı Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı ılık su
- 1 paket (10 gr) instant maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 8-9 bardak un (kontrollü ekleyin ele hafif yapışan bir hamur olmalı)
Kızartmak için;
- Ayçiçek yağı
Anne Metodu Mayalı Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına su, şeker, tuz, maya ve 1 bardak un alınır karıştırılır ve 15 dk ön mayalama olacak biçimde ağzı kapatılır.
- Mayalama sonrası kalan un da ek edilir ve ele hafif yapışan bir hamur elde edilir. Ve 45 dk ila 1 saat ortası mayalandırılır. Daha sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır ve elle açılır.
- Elle açılan yuvarlak hamurlar evvelce ısıtılmış tavada kızgın yağda kızartılır ve servis edilir. Afiyet olsun🥰
Anne Tarzı Mayalı Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


