Yumuşacık Dereotlu Poğaça
Yumuşacık Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 pk krema (yemekler için olan)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 pk kabartma tozu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta (akı hamurun içine sarısı dışına sürmek için ayrılır)
- 3 su bardağı un
- Yarım demet dereotu (isteğe bağlı miktarı)
İç materyal;
- Süzme peynir (siz dilerseniz beyaz peynir, lor ya da zeytin ezmesi kullanabilirsiniz)
Üzeri için;
- Susam ya da çörekotu (isteğe bağlı)
Yumuşacık Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç bütün materyalleri (dereotu dahil) bir kaba koyup güzelce karıştırıyoruz.
- Kontrollü bir biçimde unu ek ediyoruz. Ele yapışmayacak hale gelince un koymayı bırakıyoruz.
- Daha sonra iç materyalini koyup kapattıktan sonra yumurta sarısı sürüp susam ya da çörekotu da ekleyerek 200 derecelik fırına atıyoruz. Kızarınca çıkarıyoruz.
Yumuşacık Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











