Yumuşacık Dereotlu Poğaça

Yumuşacık Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 pk krema (yemekler için olan)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta (akı hamurun içine sarısı dışına sürmek için ayrılır)
  • 3 su bardağı un
  • Yarım demet dereotu (isteğe bağlı miktarı)

İç materyal;

  • Süzme peynir (siz dilerseniz beyaz peynir, lor ya da zeytin ezmesi kullanabilirsiniz)

Üzeri için;

  • Susam ya da çörekotu (isteğe bağlı)

Yumuşacık Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç bütün materyalleri (dereotu dahil) bir kaba koyup güzelce karıştırıyoruz.
  2. Kontrollü bir biçimde unu ek ediyoruz. Ele yapışmayacak hale gelince un koymayı bırakıyoruz.
  3. Daha sonra iç materyalini koyup kapattıktan sonra yumurta sarısı sürüp susam ya da çörekotu da ekleyerek 200 derecelik fırına atıyoruz. Kızarınca çıkarıyoruz.

Yumuşacık Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Geleneksel Güllaç Tatlısı
Çıtır Patates Çubukları (Videolu)
Kakaolu Cevizli Fındıklı Kek
Tantuni
Yarma Çorbası
Damla Çikolatalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |