Yumuşacık Çiğ Börek (Tatarlarda Şiy Börek)

Yumuşacık Çiğ Börek (Tatarlarda Şiy Börek) Tanımı İçin Malzemeler
- 7 su bardağı un
- 3 su bardağı ılık su (hamur kıvam alana kadar ekleyin yahut azaltın hamur kulak göğsü kıvamında olcak)
- Tuz
İçi için:
- 650 gram kadar kıyma
- 4-5 tane soğan rendelencek
- Tuz
- Karabiber
Yumuşacık Çiğ Börek (Tatarlarda Şiy Börek) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak içimizi hazırlayalım. Soğanı rendeleyelim, kıymamızı koyalım ,tuzumuzu ,karabiberimizi ekleyelim, güzelce karıştıralım karıştırdıktan sonra beklemeye alalım.
- Hamurumuzu yapalım. Unu ve tuzu yoğurma kabına alalım suyumuzu azar azar yoğurarak ekleyelim.
- Hamurumuz kulak göğsü kıvamına geldiğinde hamurumuz olmuştur.
- Hamuru 34 eşit kesime bölelim (bezeler gram olarak 60 gram tartısında olacak) yuvarlak pazılar yapalım .
- Temiz sofra bezinin içine dizelim.Üstünü kapatalım .
- Bir tane hamur alalım servis tabağından biraz küçük açalım ,yarısını kıyma harcından koyalım.
- Harcımız biraz cıvık olsun, öbür yarısını kıymanın üzerine kapatalım .
- Bütün hamuru bu formda yapalım biraz dinlendirdikten sonra hepsini sırasıyla gerili önlü kızartalım ,servise hazır afiyet olsun.
Yumuşacık Çiğ Börek (Tatarlarda Şiy Börek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








