Yumuşacık Çiğ Börek (Tatarlarda Şiy Börek)

Yumuşacık Çiğ Börek (Tatarlarda Şiy Börek) Tanımı İçin Malzemeler

  • 7 su bardağı un
  • 3 su bardağı ılık su (hamur kıvam alana kadar ekleyin yahut azaltın hamur kulak göğsü kıvamında olcak)
  • Tuz

İçi için:

  • 650 gram kadar kıyma
  • 4-5 tane soğan rendelencek
  • Tuz
  • Karabiber

Yumuşacık Çiğ Börek (Tatarlarda Şiy Börek) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak içimizi hazırlayalım. Soğanı rendeleyelim, kıymamızı koyalım ,tuzumuzu ,karabiberimizi ekleyelim, güzelce karıştıralım karıştırdıktan sonra beklemeye alalım.
  2. Hamurumuzu yapalım. Unu ve tuzu yoğurma kabına alalım suyumuzu azar azar yoğurarak ekleyelim.
  3. Hamurumuz kulak göğsü kıvamına geldiğinde hamurumuz olmuştur.
  4. Hamuru 34 eşit kesime bölelim (bezeler gram olarak 60 gram tartısında olacak) yuvarlak pazılar yapalım .
  5. Temiz sofra bezinin içine dizelim.Üstünü kapatalım .
  6. Bir tane hamur alalım servis tabağından biraz küçük açalım ,yarısını kıyma harcından koyalım.
  7. Harcımız biraz cıvık olsun, öbür yarısını kıymanın üzerine kapatalım .
  8. Bütün hamuru bu formda yapalım biraz dinlendirdikten sonra hepsini sırasıyla gerili önlü kızartalım ,servise hazır afiyet olsun.

Yumuşacık Çiğ Börek (Tatarlarda Şiy Börek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Köfteli Dürüm
Kurabiye (Tadımlık)
Leblebili Kurabiye
Pırasalı Patatesli Kek
Portakallı Ayvalı Kereviz Yemeği
Ebegümeci Yemeği
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet