Manisa’nın Top Topu Çorbası

Manisa’nın Top Topu Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
- 200 gram dana kıyması
- 1 tatlı kaşığı un
- 1,5 tatlı kaşığı pirinç
- Küçük uzunluk soğanın yarısı
- Karabiber
- Tuz
- Kimyon
- Pul biber
Terbiyesi için;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım limonun suyu
Diğer materyaller;
- 2 küçük patates
- 2-3 tane küçük uzunluk havuç
- 6 su bardağı sıcak su
Manisa’nın Top Topu Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bismillahirrahmanirrahim. Birinci olarak köftesini hazırlamakla başlayalım kıymayı rendelenmiş soğanı pirinçi unu ve baharatları bir kapta yoğuralım.
- Sonra küçük küçük toplar halinda yuvarlayalım. Yuvarladığınız köfteleri ünlü tepsinin içinde sallayıp una bulayalım.
- İkinci olarak patates ve havuçları minik minik doğrayalım ve az yağlı tenceremize alıp biraz kavuralım. Sonra üzerine 6 bardak sıcak su ekleyelim. Biraz kaynadıktan sonra köfteleri içine atalım.
- Üçüncü olarak terbiyesini hazırlayalım yoğurt un yumurta ve limon suyunu bir kapta karıştırın. Üzerine çorbanın suyundan bir iki kepçe döküp karıştırın. Sonra terbiyeyi tencere döküp süratlice 2 dakika kadar karıştırın ve tuzunu ek edin.
- 10 15 dk daha çorbayı kısık ateşte pişirin ve servise hazır afiyet olsun 😊.
Manisa’nın Top Topu Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






