Manisa’nın Top Topu Çorbası

Manisa’nın Top Topu Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 200 gram dana kıyması
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1,5 tatlı kaşığı pirinç
  • Küçük uzunluk soğanın yarısı
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kimyon
  • Pul biber

Terbiyesi için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım limonun suyu

Diğer materyaller;

  • 2 küçük patates
  • 2-3 tane küçük uzunluk havuç
  • 6 su bardağı sıcak su

Manisa’nın Top Topu Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bismillahirrahmanirrahim. Birinci olarak köftesini hazırlamakla başlayalım kıymayı rendelenmiş soğanı pirinçi unu ve baharatları bir kapta yoğuralım.
  2. Sonra küçük küçük toplar halinda yuvarlayalım. Yuvarladığınız köfteleri ünlü tepsinin içinde sallayıp una bulayalım.
  3. İkinci olarak patates ve havuçları minik minik doğrayalım ve az yağlı tenceremize alıp biraz kavuralım. Sonra üzerine 6 bardak sıcak su ekleyelim. Biraz kaynadıktan sonra köfteleri içine atalım.
  4. Üçüncü olarak terbiyesini hazırlayalım yoğurt un yumurta ve limon suyunu bir kapta karıştırın. Üzerine çorbanın suyundan bir iki kepçe döküp karıştırın. Sonra terbiyeyi tencere döküp süratlice 2 dakika kadar karıştırın ve tuzunu ek edin.
  5. 10 15 dk daha çorbayı kısık ateşte pişirin ve servise hazır afiyet olsun 😊.

Manisa’nın Top Topu Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Yoğurtlu Patates
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Besmeç (Yemeye Doyamayacaksınız)
Çilek Kremalı Çikolatalı Pasta (Videolu)
Şehriyeli Havuçlu Tavuk Çorbası
Sebzeli Poğaça
Karnabahar Kısırı
Orjîal Tartolet
Hdabla | © 2025 |