Yumuş Yumuş Sandviç Ekmekleri

Yumuş Yumuş Sandviç Ekmekleri Tanımı İçin Malzemeler
- 125 ml ılık süt
- 125 ml sıvı yağ
- 100 ml yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tepeleme kuru maya
- 600 gram un
Üzerine sürmek için;
- Yumurta sarısı
Yumuş Yumuş Sandviç Ekmekleri Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç bütün gereçleri yoğurma kabına alalım ve güzelce karıştıralım. Daha sonra yavaş yavaş un ek ederek yoğuralım ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim, daha sonra mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurun havasını alıp portakal büyüklüğünde bezeler elde edelim ve açalım görsel ekledim nasıl yapılacağına dair aralıklı halde tepsiye dizip, tepsi mayası için 15 dakika üzeri kapalı bekletelim ve yumurta sarısı sürelim.
- 250 derece fırında denetimli biçimde pişirelim fırından çıkan ekmeklerimize yağlı kağıdı ıslatıp, üzerini kapatalım ve istediğimiz vakit servis edebilirsiniz.
Yumuş Yumuş Sandviç Ekmekleri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








