Etli Topalak Yemeği

Etli Topalak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

Köftesi için;

  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 su bardağı kitel bulgur
  • 1 çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Ilık su

İç gereci;

  • 150 gram kuşbaşı et
  • 2 tane soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı yedibahar
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Sıcak su

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • Yarım tatlı kaşığı pulbiber
  • Yarım limon

Etli Topalak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bulgurları yoğurma kabına alın, üzerine un, tuz, baharat, salça ve tüm materyalleri ek edin yavaş yavaş ılık su ekleyerek karıştırıp yoğurun kıvam alınca bilye büyüklüğünde köfte yapıp kenara alın.
  2. Diğer taraftan sıvı yağı tencereye koyun ,rendelenmiş soğanı ekleyip pembeleştirin.
  3. Salça, tuz ve baharatlı ekleyip kavurun, suyu ekleyip kaynatın köfteleri de ek edip 10 dakika kaynatın.
  4. Daha sonra pişirdiğiniz kuşbaşı et ve nohutu ek edin, bir arada de 10 dakika pişirin.
  5. Tereyağı kızartın ,pulbiber ve kekik ekleyin ,kavurup yemeğin üzerine dökün.
  6. Karıştırıp tabağa alın bol limon sıkarak servis yapın. Afiyet olsun 📌 📌.

Etli Topalak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Krem Şokola
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Aya Köftesi
Ispanaklı Pişi
Okul İçin Poğaça
Çikolata Soslu Tavuk Göğsü
Havuç Salatası
Pizza Poğaça (VİDEOLU)
Hdabla | © 2025 |