Yumuş Poğaça
Yumuş Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket instant maya
- 1 su bardağı süt
- 1/5 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 6-7 su bardağı un
- 3 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
Yumuş Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mayayı su ve şekerle karıştırıp 10dk mayanın faal olması için bekleyelim.
- Diğer gereçleri de ekleyip güzelce çırpalım.
- İstediğimiz boyutta bezeler oluşturup fırın tepsimize dizelim,üzerine yumurta sarılarını sürelim isteğe bağlı susam ya da haş haş üzerine eklenebilir ben sade yaptım.
- Yarım saat tepsi mayası verip 35-45 dk 170 derecede pişirelim. Afiyet olsun.
Yumuş Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








