Yumurtasız Tam Tarif Krem Karamel
Yumurtasız Tam Tanım Krem Karamel Tanımı İçin Malzemeler
Karamel için;
- 1 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Muhallebi için;
- 2.5 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 paket şekerli vanilin
Yumurtasız Tam Tanım Krem Karamel Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle krem karamel için karamel hazırlayalım.
- Şekeri bir tavaya koyalım ve rengi açık kahveye dönene kadar şekeri eritelim.
- Eriyen şekerin üstüne su ve tereyağı ekleyelim su eklediğimiz andan itibaren şeker katı bir form alacak donacaktır lakin kaynadıkça yumuşak ağdamsı bir kıvamı olacak merak etmeyin.
- Pürüzsüz yaptığımız karameli daha evvelden ıslattığınız kaplara azar azar dökelim.
- Şekerin donması için kupları buzdolabına koyalım ve muhallebiye geçelim.
- Muhallebisi için vanilya hariç tüm gereçleri tencere içerisine koyalım.
- Çırpmayı bırakmadan katı bir kıvam alana denk daima karıştıralım.
- Burada karıştırmak çok kıymetli homojen bir karışım elde etmemiz gerekiyor.
- Pürüzsüz kıvamı olan muhallebiyi ocaktan alıp vanilyasını ekleyelim.
- Nişastanın ve unun topaklı hali kaldıysa blenderdan muhallebiyi pürüzsüz kıvam alana dek geçirelim.
- Buzdolabından çıkarttığımız karamel kulpların üstlerine muhallebi dökelim ve sıcaklığı çıktıktan sonra buzdolabına koyup soğumasını bekleyelim.
- Soğuya krem karamelleri tabağa aksi çevirip hafifçe salladığınızda çabucak çıkacaktır.
- Diğer tanımların her birinde bir gün bekletilmesi söylenirken bu tanımım ile buzdolabında 2 saat beklettiğiniz krem karamelleri kulplarından çok hoş bir formda çıkartıp servis edebilirsiniz. Dediğim üzere bizim karamelimiz yalnızca şeker değil pürüzsüz kıvam alan bir karamel sostur.
Yumurtasız Tam Tanım Krem Karamel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








