Yumurtasız Pofuduk Poğaça

Yumurtasız Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • Hamuru için; 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 6 su bardağı un ( denetimli ekleyelim yumuşak bir hamur olmalı)
  • İç harcı için: dilediğiniz 1 kase peynir ve ince doğranmış maydanoz
  • Bulamak için; galeta unu

Yumurtasız Pofuduk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle suyu,sütü ,mayayı ve şekeri yoğurma kabına alalım karıştırıp 10 dakika dinlendirelim, müddet sonunda sıvı yağ ve tuzu ekleyelim yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  2. Mayalanan hamurdan modüller koparıp elimizle açalım iç harçtan koyup yuvarlayalım, galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli bir biçimde 20-25 dakika pişirelim afiyet olsun.

Yumurtasız Pofuduk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dubai Çikolatalı Hurma
Mantar Sote
Etsiz Çiğ Köfte
El Açması Çıtır Patatesli Börek
Fındıklı Güllaç
Çilekli Profiterol
Hdabla | © 2025 |