Yumurtasız Pofuduk Poğaça
Yumurtasız Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- Hamuru için; 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çorba kaşığı kuru maya
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 6 su bardağı un ( denetimli ekleyelim yumuşak bir hamur olmalı)
- İç harcı için: dilediğiniz 1 kase peynir ve ince doğranmış maydanoz
- Bulamak için; galeta unu
Yumurtasız Pofuduk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle suyu,sütü ,mayayı ve şekeri yoğurma kabına alalım karıştırıp 10 dakika dinlendirelim, müddet sonunda sıvı yağ ve tuzu ekleyelim yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurdan modüller koparıp elimizle açalım iç harçtan koyup yuvarlayalım, galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli bir biçimde 20-25 dakika pişirelim afiyet olsun.
Yumurtasız Pofuduk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














