Yumurtasız Donut Tarifi
Yumurtasız Donut Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 2/3 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık su
- 4 su bardağı un
Sosu için;
- 1 paket çikolata sosu
- 2.5 su bardağı süt
Üzeri için;
- Hindistan cevizi tozu
Yumurtasız Donut Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt ve kuru mayayı ve toz şeker bir kaba ekleyip karıştırın üstünü örtün 5 dk mayanın aktifleştirmesini bekleyin.
- Ardından tuz ve sıvı yağı ve ılık suyu ekleyiniz unu denetimi bir halde yavaş yavaş ekleyiniz.
- Hamurumuz elle yapışmayacak yumuşak bir hamur elde ediniz hamur sert olursa donatınız sert olur kaba bir yemek kaşık sıvı yağ ekleyiniz hamur kaba yapışmasın ve yoğurduktan sonra üzerini örtün.
- Hamurunuzu 1/ 2 saat dinlendirin ve küçük beze haline getirip yarım saat daha dinlendirin.
- Hamurunuzu yuvarlak bir halde açın hamurunuzu ince açmamaya dikkat edin hamur çok ince olursa kabarmaz.
- Hamurumuzu ortasına bir su yahut kola kapağıyla yardımıyla delik açınız ve 15 dk dinlendirin.
- Isıtılmış 180c fırında 20 dk pişirin altını üstünü denetim ettikten sonra fırından çıkartıp 10 dk soğumaya bırakın.
- Sonra bir tarafını çikolataya bandırın üzerine hindistan cevizi tozu serpin.
Yumurtasız Donut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















