Yumurtasız Donut Tarifi

Yumurtasız Donut Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 2/3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su
  • 4 su bardağı un

Sosu için;

  • 1 paket çikolata sosu
  • 2.5 su bardağı süt

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi tozu

Yumurtasız Donut Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Süt ve kuru mayayı ve toz şeker bir kaba ekleyip karıştırın üstünü örtün 5 dk mayanın aktifleştirmesini bekleyin.
  2. Ardından tuz ve sıvı yağı ve ılık suyu ekleyiniz unu denetimi bir halde yavaş yavaş ekleyiniz.
  3. Hamurumuz elle yapışmayacak yumuşak bir hamur elde ediniz hamur sert olursa donatınız sert olur kaba bir yemek kaşık sıvı yağ ekleyiniz hamur kaba yapışmasın ve yoğurduktan sonra üzerini örtün.
  4. Hamurunuzu 1/ 2 saat dinlendirin ve küçük beze haline getirip yarım saat daha dinlendirin.
  5. Hamurunuzu yuvarlak bir halde açın hamurunuzu ince açmamaya dikkat edin hamur çok ince olursa kabarmaz.
  6. Hamurumuzu ortasına bir su yahut kola kapağıyla yardımıyla delik açınız ve 15 dk dinlendirin.
  7. Isıtılmış 180c fırında 20 dk pişirin altını üstünü denetim ettikten sonra fırından çıkartıp 10 dk soğumaya bırakın.
  8. Sonra bir tarafını çikolataya bandırın üzerine hindistan cevizi tozu serpin.

Yumurtasız Donut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Mantarlı Makarna
Ev Usulü Tepsi Kebabı
Dereotlu Pofuduk Poğaça (Diyete Uygun)
Elmalı Üzümlü Pasta
Karnabahar Mantı (8+ Ay)
Etsiz Çiğ Köfte (Acısız)
Hdabla | © 2025 |