Yumurtalı Semizotu Kavurması
Yumurtalı Semizotu Kavurması Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım tutam semizotu
- 1 adet küçük soğan
- 1 adet küçük kırmızı biber( ben acı tercih ettim)
- 1 adet küçük domates
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- 1 adet yumurta
Yumurtalı Semizotu Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanlarımıza dörde bölüp incecik kıyıp ,üzerine tuzunu takım bir tavaya alıp zeytinyağı ile kavurma sürecine başlayalım.
- Sırasıyla doğradığımız kırmızı biberi ve daha sonra küp halinde doğradığımız domatesi ekleyip güzelce kavuralım.
- Semiz otlarımızı incecik kıyalım ve kavrulan öbür materyallerimiz üzerine ekleyip kavurma sürecine devam edelim. Kaygı etmeyin suyunu çekene kadar güzelce pişirelim.
- Pişen semiz otlarımızın üzerine yumurtamızı kıralım yumurta piştikten sonra afiyetle yiyelim.
Yumurtalı Semizotu Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













