Yumurtalı Kısır
Yumurtalı Kısır Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ince bulgur
- Üzerini geçecek kadar kaynar su
- 4-5 adet yeşil soğan
- 5-6 ince ince kıyılmış kıvırcık yaprağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tutam maydanoz
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 2 çay kaşığı sumak
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 adet limon suyu
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yumurtalı Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bulguru üzerini geçecek kadar yaklaşık 2-3 su bardağı sıcak su ile ıslatın.
- Kapağını kapatıp on dakika dinlenmeye bırakın.
- Bu ortada yeşillikleri ince ince kıyın.
- Bulgur şişince üzerine salçasını, baharatları ve yeşillikleri ekleyip düzgünce harmanlayın.
- Tuzunu, nar ekşisini ve limon suyunu ekleyip tekrar yeterlice harmanlayın.
- Bir tavaya 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını koyup kızdırın.
- Derin bir kasede yumurtaları yeterlice çırpın ve kızmış yağın içine dökün.
- Devamlı karıştırarak pişirip kısırın üzerine dökün.
- İyice karıştırdıktan sonra üzerini süsleyin ve … kısırımız servise hazır… afiyetler olsun 👌.
Yumurtalı Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














