Yumurtalı Kısır

Yumurtalı Kısır Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • Üzerini geçecek kadar kaynar su
  • 4-5 adet yeşil soğan
  • 5-6 ince ince kıyılmış kıvırcık yaprağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tutam maydanoz
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 çay kaşığı sumak
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 adet limon suyu
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Yumurtalı Kısır Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bulguru üzerini geçecek kadar yaklaşık 2-3 su bardağı sıcak su ile ıslatın.
  2. Kapağını kapatıp on dakika dinlenmeye bırakın.
  3. Bu ortada yeşillikleri ince ince kıyın.
  4. Bulgur şişince üzerine salçasını, baharatları ve yeşillikleri ekleyip düzgünce harmanlayın.
  5. Tuzunu, nar ekşisini ve limon suyunu ekleyip tekrar yeterlice harmanlayın.
  6. Bir tavaya 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını koyup kızdırın.
  7. Derin bir kasede yumurtaları yeterlice çırpın ve kızmış yağın içine dökün.
  8. Devamlı karıştırarak pişirip kısırın üzerine dökün.
  9. İyice karıştırdıktan sonra üzerini süsleyin ve … kısırımız servise hazır… afiyetler olsun 👌.

Yumurtalı Kısır Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

3 Malzemeli Kurabiye
Gulutensiz Ekmek
Lazanya tarifi
Dışarda Pizza Yemeyi Bıraktıracak Pizza Tarifi (Videolu)
Yumuşacık Kıymalı Poğaça
Yumuşacık Poğaça Tarifi (İnstat Mayalı)
Hdabla | © 2025 |