Yumurtalı Kaṣarlı Patates Kavurma

Yumurtalı Kaṣarlı Patates Kavurma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 büyük patates
  • 1 parmak sucuk
  • 2 adet yumurta
  • 1 kırmızı kapya biber
  • 4 yemek kașığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaṣığı çok hafif tepeleme domates salçası
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı kadar kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı su

Yumurtalı Kaṣarlı Patates Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patates soyulur, yıkanır, süzülür ve ufakça doğranır.
  2. Sucukta ve kapya biber tıpkı biçimde doğranır.
  3. Uygun bir tavaya sıvı yağ eklenir,ocak ıssısı orta derecenin bir üstü olmalı.
  4. Tavaya evvel doğranmıṣ patates eklenir, karıṣtırarak 2-3 dakika kavrulur.
  5. Patatesler hafif kavrulduktan sonra sucuk ve biber eklenir, karıștırmaya devam edilir.
  6. Sucuklar uygunca kızardığında salça ek edilir ve bir kaç dakika orta vermeden karıṣtırarak kavrulur.
  7. Salça kavrulduktan sonra ocak ıssısı biraz düṣürülür, dikkatli ve yavaṣ su ve tuz eklenir, karıṣtırılır.
  8. Hemen akabinde yumurta üzerine konur.
  9. Yumurta ekledikten sonra yumurtanın istenilen halde piṣirilir.
  10. Örneğin: ya karıṣtırarak yada hiç karıṣtırlmayacak formda. Biraz piṣmiṣ lakin karıṣtırılmamıṣ seviyorsanız 2-3 dakika üzerini kapatıp piṣirin.
  11. En son üzerine kaṣar serpilir, dilerseniz üstünü ve ocağı kapatıp üzerinde biraz piṣsin yada üzerine serpip ocaktan alın. Deneyeceklere afiyet olsun.

Yumurtalı Kaṣarlı Patates Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Somun Ekmekte Yumuşacık Tavuk Tantuni
Elmalı Muzlu Muhallebi
Mayasız Poğaça
3 Kaşık Tatlısı
Açma Poğaça Tarifi (Videolu)
Süslü Hurmalar
Hdabla | © 2025 |