Yumoş Kek

Yumoş Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • ️ 3 adet yumurta
  • ️ 1 su bardağı toz şeker
  • ️ 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • ️ 1 su bardağı süt
  • ️ 1 paket kabartma tozu
  • ️ 1 paket şekerli vanilin
  • ️ 2,5 su bardağı un

Yumoş Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel fırını 160 derece ayarlayalım ısınsın.
  2. Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım (ne kadar çırparsanız o kadar hoş olur kek).
  3. Un hariç başka materyalleri ekleyip çırpalım.
  4. Son olarak ununu ekleyip uygunca çırpalım topaklanma kalmasın ve pürüzsüz bir hamur olsun.
  5. Kek kalıbınızı yağlayıp içine dökün ve ısınan fırının ağzını açmadan 30 dk pişirelim (süre fırına nazaran değişebilir 35-40 dk ortası daima takip ederek pişirin).
  6. Kabarınca bir bıçak yardımıyla batırıp test edin pişip pişmediğini denetim edin ve ona nazaran çıkarın birinci sıcağı çıkıp ılıyan keki kalıptan çıkarın.
  7. Sosla yahut pudra şekeriyle süsleyebilirsiniz biz genel olarak sade tüketiyoruz. Yapanların eline sıhhat afiyet olsun.

Yumoş Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fellah Köfte
Bebekler İçin Havuç Çorbası
Patatesli Mantar Sote
Kuru Üzümlü Bademli Zerdeçallı Osmanlı Pilavı
Mahlepli Tuzlu Kurabiye
Napoliten Soslu Spagetti Makarna
Hdabla | © 2025 |