Yumoş Kek
Yumoş Kek Tanımı İçin Malzemeler
- ️ 3 adet yumurta
- ️ 1 su bardağı toz şeker
- ️ 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- ️ 1 su bardağı süt
- ️ 1 paket kabartma tozu
- ️ 1 paket şekerli vanilin
- ️ 2,5 su bardağı un
Yumoş Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel fırını 160 derece ayarlayalım ısınsın.
- Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım (ne kadar çırparsanız o kadar hoş olur kek).
- Un hariç başka materyalleri ekleyip çırpalım.
- Son olarak ununu ekleyip uygunca çırpalım topaklanma kalmasın ve pürüzsüz bir hamur olsun.
- Kek kalıbınızı yağlayıp içine dökün ve ısınan fırının ağzını açmadan 30 dk pişirelim (süre fırına nazaran değişebilir 35-40 dk ortası daima takip ederek pişirin).
- Kabarınca bir bıçak yardımıyla batırıp test edin pişip pişmediğini denetim edin ve ona nazaran çıkarın birinci sıcağı çıkıp ılıyan keki kalıptan çıkarın.
- Sosla yahut pudra şekeriyle süsleyebilirsiniz biz genel olarak sade tüketiyoruz. Yapanların eline sıhhat afiyet olsun.
Yumoş Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















