Yüksük Çorbası

Yüksük Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 4 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- Tuz
- 1.5 su bardağı su
İç harcı için;
- 100 gram kıyma
- 1 adet soğan
- Karabiber
- Toz biber
- Maydanoz
Çorba için;
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 rendelenmiş domates
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı kuru nane
- Tuz
- 5 bardak su
- 1 su bardağı nohut
Yüksük Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamurumuzu hazırlıyoruz tüm gereçlerimizi kabımıza ekleyip yoğuruyoruz. Bezelerimizi yapıyoruz toplam 2 beze çıkıyor.
- İç harcımızı hazırlıyoruz soğanımızı çintelim, maydanoz doğrayalım kıymamızı ve baharatlarımızı ekleyip yoğuruyoruz.
- Hamurumuzu açıyoruz servis tabağından 3 cm daha büyük oluyor. Kare kare kesiyoruz.
- Her kareye biraz içimizden katıyoruz ve 4 ucunu ortada birleştiriyoruz bu formda yaklaşık 500 gram mantı çıkıyor ben daha sonra kullanmak için buzluğada yaptım.
- Çorba için soğanımızı doğruyoruz ve yağımızı ekleyip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz rendelenmiş domates ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz salçamızı ve tuzumuzu ekliyoruz.
- Son olarak haşlanmış nohudu ekliyoruz ve suyumuzu ekliyoruz su kaynadıktan sonra 1 kase dolusu mantımızı döküyoruz ve kısık ateşte mantılar haşlanıp yüzeye çıkana kadar pişiriyoruz.
- Son olarak nanemizi ekleyip ocağımızın altını kapatıyoruz 30 dk çorbamız pişiyor.
Yüksük Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



