Yüksük Çorbası

Yüksük Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 4 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • 1.5 su bardağı su

İç harcı için;

  • 100 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • Karabiber
  • Toz biber
  • Maydanoz

Çorba için;

  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 rendelenmiş domates
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • Tuz
  • 5 bardak su
  • 1 su bardağı nohut

Yüksük Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamurumuzu hazırlıyoruz tüm gereçlerimizi kabımıza ekleyip yoğuruyoruz. Bezelerimizi yapıyoruz toplam 2 beze çıkıyor.
  2. İç harcımızı hazırlıyoruz soğanımızı çintelim, maydanoz doğrayalım kıymamızı ve baharatlarımızı ekleyip yoğuruyoruz.
  3. Hamurumuzu açıyoruz servis tabağından 3 cm daha büyük oluyor. Kare kare kesiyoruz.
  4. Her kareye biraz içimizden katıyoruz ve 4 ucunu ortada birleştiriyoruz bu formda yaklaşık 500 gram mantı çıkıyor ben daha sonra kullanmak için buzluğada yaptım.
  5. Çorba için soğanımızı doğruyoruz ve yağımızı ekleyip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz rendelenmiş domates ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz salçamızı ve tuzumuzu ekliyoruz.
  6. Son olarak haşlanmış nohudu ekliyoruz ve suyumuzu ekliyoruz su kaynadıktan sonra 1 kase dolusu mantımızı döküyoruz ve kısık ateşte mantılar haşlanıp yüzeye çıkana kadar pişiriyoruz.
  7. Son olarak nanemizi ekleyip ocağımızın altını kapatıyoruz 30 dk çorbamız pişiyor.

Yüksük Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ramazan Pidesi (Fırından Daha Lezzetli, Ev Yapımı Tarifi)
Kabak Tatlısı (Tencerede)
Turp Mezesi
Fırında Kremalı Karnabahar (Videolu)
Mini Mini Beignet
Rulo Kebap
Hdabla | © 2025 |