Yüksek Proteinli Glutensiz Nohut Ekmek

Yüksek Proteinli Glutensiz Nohut Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 tane yumurta
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz
Üzeri için;
- Susam
Yüksek Proteinli Glutensiz Nohut Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Haşlanmış nohutu,yumurtaları, tuzu,kekiği, zerdeçalı,yağı,kabartma tozunu mutfak robotuna alıp homojen kıvam alana kadar uygunca karıştırdım.
- Nohutların büsbütün ezilmesine dikkat edin.
- Daha sonra küçük çömlek kaplarının tabanını hafif yağlayıp karışımları ekleyip evvelce ısıttığım 180 derecelik fırında denetimli bir formda pişirdim.
- Eğer çömlek kabınız yoksa dikdörtgen halindeki borcama yağli kağıt serip de yapabilirsiniz. 🌿✨️🌺.
100 gramında 364 kalori bulunan nohut tanelerinde %20-25 oranında protein, %40-60 oranında karbonhidrat, %4. 5-5. 5 oranında yağ, ayrıyeten fosfor ve kalsiyum bulunduğu için beslenmede özel bir yeri bulunuyor. Kalsiyum, selenyum, bakır, çinko, magnezyum, potasyum ve demirin yanı sıra a vitamini ve betakaroten açısından da epey varlıklı ve bol ölçüde lif içeriyor.
Yüksek Proteinli Glutensiz Nohut Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







