Yufkadan Enfes Mantı (Akşam Hazırla ,Sabah Pişir)

Yufkadan Enfes Mantı (Akşam Hazırla ,Sabah Pişir) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane taze yufka
İç harcı için;
- 400 gram kıyma
- 2 tane büyük kuru soğan
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Pulbiber
Sosu için:
- 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
Yoğurt sosu için:
- 1 büyük kase yoğurt
- 3-4 diş ezilmiş sarımsak
Yağlı sosu için:
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Toz biber
- Kuru nane
- Pul biber
Yufkadan Enfes Mantı (Akşam Hazırla ,Sabah Pişir) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kuru soğanı robottan geçirelim,kıymayı kaba alalım üzerine soğan ve baharatları ekleyip karıştıralım.
- Yufkanın birisini ortadan ikiye keselim kestiğimiz uzun tarafa kıymalı harçtan koyalım rulo formunda saralım.
- Dilimleyip büyük uzunluk dikdörtgen borcam tepsiye dizelim.
- Tüm yufkalar bitene kadar birebir süreci yapalım, yufkaları sıkı halde dizebilirsiniz.
- Salçalı sos için gereçleri bir kapta karıştıralım yufkaların üzerine dökelim üzerini strech sinemayla kapatıp 2 saat buzdolabında dinlendirelim ( dilerseniz taze kıyma kullanarak bu süreci akşamdanda yapabilirsiniz).
- Sosu çekmiş mantıyı 180 derece alt üst ayarda ısıtılmış fırında uygunca kızarana kadar 40-45 dakika pişirelim.
- Biraz ılıdıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurdu yayalım ,sos tenceresine yağı alalım ısınınca üzerine kuru nane ve biberi ekleyip ısıtalım yoğurdun üzerine gezdirelim ,mantı servise hazır.
Afiyet olsun.
Yufkadan Enfes Mantı (Akşam Hazırla ,Sabah Pişir) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












