Yufka Ekmek Çanağında Tereyağlı, Pekmezli Yumurta

Yufka Ekmek Çanağında Tereyağlı, Pekmezli Yumurta Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yufka ekmek
  • 2 adet yumurta
  • 2,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 küçük uzunluk çay bardağı pekmez

Yufka Ekmek Çanağında Tereyağlı, Pekmezli Yumurta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavamızı ocağa alıyoruz tereyağını erittikten sonra bir kasede çırptığımız yumurtaları tereyağının üzerine döküyoruz (ben yufkanın yarısını kullandım fakat tercih ederseniz tamamını da kullanabilirsiniz)
  2. Tavadaki yumurtaların üzerine ekmeğimizi örtüp kapağı kapatalım, yumurtalar pişene kadar bekleyelim.
  3. Pişen yumurtalı ekmeğimizi bir spatula yardımıyla dikkatlice çevirelim yumurtaların üzerine pekmezimizi dökelim.
  4. 1-2 dakika daha ocakta tuttuktan sonra altını kapatalım sunuma hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. Çorum yöresine ilişkin yöresi tatlarımızdandır.

Yufka Ekmek Çanağında Tereyağlı, Pekmezli Yumurta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kadayıflı Muhallebi (Çok Hafif Bir Tatlı)
10 Dakikada Çikolatalı Sufle Tarifi (Videolu)
Sokak Lezzetlerinden Sosisli
Yufka Mantısı
Puf Puf Yoğurtlu Kurabiye
Fırında Sebzeli Et
Hdabla | © 2024 |