Yufka Ekmek Çanağında Tereyağlı, Pekmezli Yumurta

Yufka Ekmek Çanağında Tereyağlı, Pekmezli Yumurta Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yufka ekmek
- 2 adet yumurta
- 2,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 küçük uzunluk çay bardağı pekmez
Yufka Ekmek Çanağında Tereyağlı, Pekmezli Yumurta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavamızı ocağa alıyoruz tereyağını erittikten sonra bir kasede çırptığımız yumurtaları tereyağının üzerine döküyoruz (ben yufkanın yarısını kullandım fakat tercih ederseniz tamamını da kullanabilirsiniz)
- Tavadaki yumurtaların üzerine ekmeğimizi örtüp kapağı kapatalım, yumurtalar pişene kadar bekleyelim.
- Pişen yumurtalı ekmeğimizi bir spatula yardımıyla dikkatlice çevirelim yumurtaların üzerine pekmezimizi dökelim.
- 1-2 dakika daha ocakta tuttuktan sonra altını kapatalım sunuma hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. Çorum yöresine ilişkin yöresi tatlarımızdandır.
Yufka Ekmek Çanağında Tereyağlı, Pekmezli Yumurta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


