Yozgat Sarı Burma Tatlısı
Yozgat Sarı Burma Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 su bardağı un
- 1 çay bardağı ılık su
İçi için;
- Kıyılmış ceviz
Üzeri için;
- 250gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 buçuk su bardağı su
- Yarımdan az limon suyu
Hamuru açmak için;
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı nişasta
Yozgat Sarı Burma Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur karışımı için; öncelikle yumurta, yoğurt, sirke, su ve sıvı yağı karıştırıyoruz.
- Sıvı karışımı hazırladıktan sonra denetimli bir biçimde kabartma tozunu ve unu ekleyelim.
- Hamur karışımımızı dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen hamuru tepsi boyutuna nazaran 12-14 adet beze haline getirelim.
- Hamurumuzu nişastalı karışım ile açalım.
- Açılan yufkamıza ceviz içinden serpip, oklava yardımıyla burgu haline getirelim ve tepsimize dizelim.
- Tereyağımızı sıvı yağ ile eritelim.
- Hazır ettiğimiz tepsimizin üzerine erittiğimiz yağı gezdirelim.
- 170 derece de evvelce ısıtılmış fırında güzelce kızartalım.
- Tatlımız kızarana kadar şerbetimi hazır edelim.
- Kızaran tatlımızın birinci sıcaklığı geçince ılık şerbetimizi tatlımıza dökelim. Şerbeti çeken tatlımızı servis için hazır edelim. Afiyet olsun.
Yozgat Sarı Burma Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















