Yozgat Sarı Burma Tatlısı

Yozgat Sarı Burma Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı ılık su

İçi için;

  • Kıyılmış ceviz

Üzeri için;

  • 250gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 buçuk su bardağı su
  • Yarımdan az limon suyu

Hamuru açmak için;

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı nişasta

Yozgat Sarı Burma Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur karışımı için; öncelikle yumurta, yoğurt, sirke, su ve sıvı yağı karıştırıyoruz.
  2. Sıvı karışımı hazırladıktan sonra denetimli bir biçimde kabartma tozunu ve unu ekleyelim.
  3. Hamur karışımımızı dinlenmeye bırakalım.
  4. Dinlenen hamuru tepsi boyutuna nazaran 12-14 adet beze haline getirelim.
  5. Hamurumuzu nişastalı karışım ile açalım.
  6. Açılan yufkamıza ceviz içinden serpip, oklava yardımıyla burgu haline getirelim ve tepsimize dizelim.
  7. Tereyağımızı sıvı yağ ile eritelim.
  8. Hazır ettiğimiz tepsimizin üzerine erittiğimiz yağı gezdirelim.
  9. 170 derece de evvelce ısıtılmış fırında güzelce kızartalım.
  10. Tatlımız kızarana kadar şerbetimi hazır edelim.
  11. Kızaran tatlımızın birinci sıcaklığı geçince ılık şerbetimizi tatlımıza dökelim. Şerbeti çeken tatlımızı servis için hazır edelim. Afiyet olsun.

Yozgat Sarı Burma Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Buzluk İçin Pratik Mantı
Izgara Tadında Soslu Tavuk
Glütensiz Elmalı Kurabiye
Supangle
Patatesli Gül Böreği
Taze Reyhanlı Sıcak Kısır
Hdabla | © 2025 |