Yoğurtlu Soğan Mezesi

Yoğurtlu Soğan Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- Süzme yoğurt (evde olağan yoğurt vardı, tülbent yardımıyla süzdüm. 1-2 saat yeterli)
- Zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
Yoğurtlu Soğan Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanları jülyen doğrayın.
- Tavaya zeytinyağını alıp, ısıtın.
- Soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
- Dilerseniz kırmızı pul biber ekleyebilirsiniz.
- Tuzunu ve şekerini ekleyip, biraz karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. Afiyet olsun 🙂
Yoğurtlu Soğan Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
