Yoğurtlu Soğan Mezesi

Yoğurtlu Soğan Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • Süzme yoğurt (evde olağan yoğurt vardı, tülbent yardımıyla süzdüm. 1-2 saat yeterli)
  • Zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Yoğurtlu Soğan Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları jülyen doğrayın.
  2. Tavaya zeytinyağını alıp, ısıtın.
  3. Soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
  4. Dilerseniz kırmızı pul biber ekleyebilirsiniz.
  5. Tuzunu ve şekerini ekleyip, biraz karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. Afiyet olsun 🙂

Yoğurtlu Soğan Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Eriyen Çikolata (Fondant Au Chocolat)
Taco Profiterol
Biberli Ekmek (Katıklı Acılı Ekmek)
Köfte Bowl
Labne Dolgulu Krep (Kahvaltı)
Pideden Pizza
Hdabla | © 2025 |